Skandias Tippe de Licht (1999-2011)

DKCH Rally-B Rally-V

Vores Tippe, Skandias Tippe de Licht, født juni 1999, er opdrættet af Margaretha Bek.

Tippe er en skøn familiehund - glad, hengiven, kærlig, afbalanceret, begejstret, begavet og lærenem.

Tippe blev Dansk Udstillings Champion (DKCH) sommeren 2004.

I avlsbedømmelsen er hun på alle punkter vurderet til god (G) eller usædvanlig god (B).

Tippe er 2006 testet AA i genmarkørtest vedr. PRA-øjensygdommen = helt fri for denne.

Tippe er mor til vores 3 første kuld Jungdoes-hvalpe : A-, B- og C-kuldet. Hun har været en pragtfuld hundemor, og hendes særdeles gode sind og temperament er gået i arv til mange af hendes hvalpe. 

8 år gammel er Tippe i 2007 med Lykke som fører blevet en ivrig deltager i den nye hundesport Rally-lydighed - og har vist stort talent.

I 2008 blev hun Rally Begynder Mester (Rally-B) og i 2009 Rally Viderekommende Mester (Rally-V). Lykke og Tippe blev udtaget til Rally DM 2009, hvor vi opnåede en 5. plads i øvet klasse. 

Tippe er vores første schapendoes og en bedre repræsentant for vores dejlige race kan ikke tænkes. Derudover har Tippe vist sig at have helt særlige evner. F.eks. har hun en indbygget gps : lige meget hvor i verden, vi befinder os (og Tippe elsker at være med på rejser i ind- og udland) er hun i stand til at føre os direkte hjem på hotelværelset, hvis hun blot har været der én gang.

Desuden er Tippe menneskekender - f.eks. kan hun spotte en hundeven på lang afstand. Og så slår hun til : sætter sig lige foran personen og tager begejstret kontakt. Det har skaffet hende mange gode og hengivne venner - ja, faktisk findes der en hel lille Tippe-fanclub i Randers.

Som senior har Tippe udviklet en smuk værdighed i sin personlighed, men hørelsen og synet er blevet noget nedsat. Der er dog ikke noget, der er så galt, at det ikke er godt for noget : Tippe havde sit livs bedste nytårsaften ved årsskiftet 2010-2011, for da kunne hun ikke høre nytårs-fyrværkeriet !

I løbet af 2011 er det desværre gået hurtigt ned ad bakke med kære gamle Tippes helbred, og i oktober sov hun stille ind 12 ½ år gammel. Æret være Tippes minde. 

Du kan se Tippes stamtavle/pedigree ved at klikke her.

Bjarne Mikkelsen og Lykke Kruse · Kystvej 6, Lundeborg · 5874 Hesselager
Tlf +45 21 13 17 10 · +45 21 41 15 23 · jungdoes@mail.dk
Senest opdateret: 10. oktober 2019