Gwenny Meike v.h. Molengat

Du kan se Gwennys stamtavle/pedigree ved at klikke her.

Marts 2011 tog vi til Holland for at hente vores nye hvalp : Gwenny Meike v.h. Molengat, som er født 20.januar 2011.
 
Gwenny er opdrættet af en af Hollands førende opdrættere Ineke Dijksma-Sprong, som har Kennel Molengat.

Vi havde besluttet, at vi nu ville have nye blodlinier ind i vores Jungdoes-avl, og efter grundige undersøgelser og overvejelser faldt valget på Ineke Dijksma, fordi hun står for et mangeårigt, meget seriøst schapendoes-opdræt, hvor hun er yderst påpasselig med såvel fysisk sundhed, korrekt racetype og et sundt velafbalanceret, glad temperament.
Kennel Molengat opnår særdeles gode resultater med afkommet.

Gwennys mor er Us Meike v.h. Molengat, som er højt præmieret, og far er Corona-Blitz van de Blije Does, som kommer fra en anden velrenommeret hollandsk kennel.  En kombination, som vi ikke har her i landet, og som derved også kan bidrage til den fortsatte gode danske avl.

Når alle disse seriøse ting så er på plads, må vi desuden bare sige, at vi fuldstændig har tabt hjertet - pladask - til vores Gwenny.
Hun er bare den skønneste hund af alle : Utrolig livsglad, nysgerrig, kærlig, intelligent, fyldt af gåpåmod og initiativ. Gwenny elsker at samarbejde og er meget lærenem. 

Og så er hun samtidig meget smuk.
På alle de 7 udstillinger, hun deltog i som lille, blev Gwenny Bedste Schapendoes Baby /Bedste Schapendoes Hvalp. Og en af gangene desuden hele udstillingens bedste hvalp : Best Puppy In Show 1.  

I 2011 opnåede Gwenny at vinde Dansk Schapendoes Klubs års-konkurrence : Bedste Junior Udstillings Schapendoes 2011.
Og november 2011 blev Gwenny på den årlige Hollandske Schapendoes Clubmatch i Leerdam, Holland, hele udstillingens Bedste Junior 2011 ud af 45 deltagende juniorer.

Og Gwenny selv ? Hun elsker at føre sig frem på udstillingerne.
At være i rampelyset sammen med Bjarne, det er lige noget for hende - ikke mindst når der klappes. Så tager hun gerne en ekstra runde...

Som 1-1½ årig har Gwennys fysiske udvikling været lidt langsom, så hendes udstillingsresultater i 2012 har været noget blandede. Men så begynder hun at kunne gøre sig gældende igen : Juni 2012 blev Gwenny Bedste Tæve og BOS på den Tyske Schapendoes Klubs store årlige Clubschau i Alsfeld, Tyskland, med deltagelse af 149 hunde.

Ved samme lejlighed blev Gwenny avlsbedømt med et meget fint resultat - se Gwennys avlsbedømmelse/ inventarisation her.

Gwenny er tillige april 2012 testet, hvad angår psyke, temperament, mental stabilitet og sundhed, stressbarhed m.v. Hun opnåede et rigtig godt og racetypisk resultat i denne Unghunde Mental Beskrivelse (UHM-test).  

Gwenny er DNA-testet for øjensygdommen PRA, med resultatet ++. Det betyder, at hun ikke bærer anlæg for sygdommen - er helt fri for den.

Også hvad angår agility og rally-lydighed gør Gwenny sig gældende. Da Lykke ikke mere deltager i officielle konkurrencer, bliver det udelukkende på hobby-niveau. Men Gwenny elsker de ugentlige dage på agility- og rally-banerne, og hendes intelligens, samarbejds-iver og lærevillighed gør det til en kæmpe fornøjelse at arbejde med hende.

Oktober 2013 nedkom Gwenny med sit første hvalpekuld : 7 dejlige hvalpe - Jungdoes H-kuldet
Og marts 2015 fik Gwenny sit kuld nr 2 : de 6 skønne hvalpe i Jungdoes I-kuldet. 
I juli 2016 nedkom Gwenny med sit 3.hvalpekuld - hele 8 sunde hvalpe i Jungdoes J-kuldet. 

Gwenny var en virkelig god hvalpemor for alle sine tre kuld hvalpe, som hun elskede at passe. Men desværre påvirkede det hende samtidig negativt rent mentalt at blive mor.
Hvor hun tidligere havde været meget social og omgængelig, blev hun for hvert kuld tiltagende mere og mere vagtsom og stærkt gøende overfor alle andre hunde. Vi forsøgte længe at bearbejde og ændre dette negative mønster gennem relevant adfærdstræning, men uden resultat.
Vi så derfor til sidst ikke anden mulighed end at omplacere Gwenny - også for at hun ikke skulle præge sin hvalp Jo-Jo til samme negative adfærd. Heldigvis fandt vi en rigtig god familie på landet til hende - og kan fortsat følge hendes gode liv.  

 

 

Bjarne Mikkelsen og Lykke Kruse · Kystvej 6, Lundeborg · 5874 Hesselager
Tlf +45 21 13 17 10 · +45 21 41 15 23 · jungdoes@mail.dk
Senest opdateret: 10. oktober 2019