I-kuldet

 • 19.03.16: I-kuldet fylder 1 år

  Et prægtigt foto af Jungdoes Inka de Licht, som få dage efter sin 1 års fødselsdag blev Bedste Tæve og BOS/BIM med CAC på National Udstilling i Finland - Congratulations to Inka and owner Kukka Koskinen !

  Også fra Mini = Jungdoes Ineke de Licht har vi modtaget 1 års hilsen. 
  Mini træner agility sammen med sin ejer Mette Britze, og hvor er de allerede dygtige !
  Se blot disse to video-hilsener fra lykkelige Mini's agility-liv : film 1 og film 2

 • 19.01.16: Hilsen fra Ileiza-Frida

  Også fra Frida (Ileiza) har vi modtaget dejlig nytårshilsen. Frida trives rigtig godt i sit hjem hos Jette og Stig på Samsø. Ja, og forkælet bliver hun også - men som Frida oplyser : "de siger I'm worth it".

  Se smukke Frida på nedenstående fotos 

 • 07.01.16: Inka's finske vinter

  Så er det vinter i Finland. Se blot mail og fotos fra Inka og ejer Kukka :

  "Here is some photos from today. It's really freezing now! -24 C in Helsinki... I'm ready to move to Australia or New Zealand for more warm and summer weathers but Inka seems to enjoy these cold weathers! She is also eating all the snow :)"

 • 26.12.15: Ineke-Mini's juletid

  Søde Mini (Ineke) har haft gode juledage sammen med sin familie - klik på billederne nedenfor og se nærmere.

  Det går i det hele taget rigtig godt med Mini. Fra hendes ejere Mette og Brian har vi modtaget en lang mail med opdatering om hendes udvikling - Tak for det !
  Her er et udpluk :

  "Mini's udvikling er stadig rigtig positiv. Løbetiden startede omkring juleaften, og Mini er fantastisk dygtig til at holde sig ren. Det er vi meget imponerede over. Vores tidligere hunde, har vi måtte retlede, men Mini har helt styr på det lige fra starten. Fysisk er hun vel ved at være udvokset. Vi håber nu på at forbenene bliver lidt længere, bare ½-1 cm, for det ser stadig ud til at Mini er lidt lavere over skuldrene end over bagpartiet. Pelsen er den der sjove blanding af hvalpepels og voksenpels, og filtrene kommer hurtigere nu - dem tager jeg i opløbet. 

  Mini elsker at lege og at træne. Det er jo også leg for hende. Hun lærer hurtigt, og kan drille noget så enormt med de ting hun kan rigtig godt. Jeg tror simpelthen at hun synes det er sjovt at drille. Leg med legetøj er Mini også stor fan af. De tidligere hunde syntes ikke specielt meget om den slags leg, så vi er gået 'all-in' og har SÅ meget legetøj til vores lille skat. Mini finder ofte selv på hvordan der skal leges, og har helt styr på hvornår på dagen, der er legetider.
  Indkald ude i det fri er vores eneste udfordring med Mini. Det er blevet en anelse bedre, Mini checker oftere hvor vi er, og kommer oftere hen til os af egen vilje. Så roser vi hende rigtig meget. Hun er også blevet bedre til ikke at opsøge andre mennesker, når ikke de har hund med. Men er der noget som helst der fanger Minis opmærksomhed, så er vi luft for hende.Jeg ved, at Mini så udmærket ved hvad 'kom' betyder, for når vi er på et afgrænset område, hvor jeg kan se at der ingen forstyrrelser er, og kalder - ja, så kommer Mini noget så fint farende hen til mig og sætter sig lige foran mig. Og det er det her, der gør, at jeg er sikker på at Mini nok skal blive helt skarp i indkald også.

  Agility træningen har holdt julepause og vi starter igen 13.1. med den ugentlige træning. På lørdag skal vi til 'temadag', hvor klubben har arrangeret 3 timer kun for de to pre-school hold. Det glæder jeg mig til. Hvis Mini vidste hvad det er vi skal, ville hun også glæde sig. Hun tænder helt vildt på agilityen. Bare det at komme ind i ridehallen, så hænger hun nærmest hvinende for enden af snoren, og jeg må bruge 10-15 minutter med forskellige øvelser, for at få hende til at fokusere på mig. Og det er så dejligt et temperament at arbejde med."

   

 • 15.11.15: Irina-Siska's muntre liv på Rømø

  Siska-Irina elsker sit liv på Rømø, hvor familien har sommerhus. Ikke mindst at spæne på stranden.

  Hendes ejere Hanne og Mogens skriver :
  "Siska er så flot og smuk at hun bjergtager mange mennesker, som vi møder på vores gåture både på Rømø og her i Bellinge.

  Hun hygger sig og udvikler sig dag for dag. Hun reagerer fantastisk på en fløjte som vi bruger på stranden og i klitterne - med en lækker godbid som belønning, selvfølgelig.

  I det daglige reagerer hun med almindelig indkald og vi er bare så stolte af hende. I forgårs kunne jeg ikke forstå hvorfor det lugtede fælt i soveværelset !! Det viste sig at Siska havde fundet en død mus og slæbt den ind i hendes egen seng!! Adrrh !

  Vi er så glade for den bette tøs - skøn, flot og sin egen!! 

   

 • 14.09.15: Udstilling på Juniordagen

  Efter juniordagens kuld-bedømmelse var der specialklub udstilling. Og det blev livets første udstilling for Jungdoes' I-hvalpene - vi håber der kommer mange flere ! 
  Jungdoes Isak Indy blev Bedste Hanhvalp og Jungdoes Asta-Itsibitsi blev Bedste Tævehvalp og Dagens Bedste Hvalp - TILLYKKE ! 

 • 13.09.15: Juniordag i Dansk Schapendoes Klub

  På en meget våd september-søndag deltog 4 ud af 6 I-hvalpe fra Kennel Jungdoes i schapendoesklubbens årlige Juniordag. Det var skønt at gense alle og at opleve hvalpenes gode udvikling, og hvor godt alle trives i deres familier.

  For os som opdrættere er det særdeles vigtigt at følge vores hvalpes udvikling og at få en kyndig bedømmelse af såvel de enkelte hvalpe som af kuldet som helhed.
  I år var det specialdommer Thomas Rohlin, som vurderede årets hvalpe, og han gav Jungdoes I-kuldet er rigtig god bedømmelse. 

 • 13.09.15: Juniordag 2015 - flere billeder
 • 23.08.15: Isak Indy's skånske eventyrland

  Fra Isak Indy's familie har vi modtaget en dejlig sommerhilsen :

  "Vi tilbragte en måned i Sverige i sommerferien, og Indy var yderst tilfreds med "sit andet hjem" i Skåne - og selvfølgelig ikke mindst med at være sammen med hele sin "flok" døgnet rundt. Og vi nød at have ham med. Han vakte stor begejstring, hver gang vi havde ham med nogle steder - mange var ovre for at spørge, hvad det var for en hund, og jeg vil tro, at der er en del svenske Schapendoesavlere, der har fået henvendelser efterfølgende. For han er jo så smuk og god :) Vi er ret overvældede over, hvor nem en hund, han er. Han er altid glad og - som jeg skrev tidligere - hviler virkelig i sig selv. Men det skal så også siges, at han ikke mangler kærlighedsytringer i det daglige! Han har jo en størrelse, så pigerne let kan lege med ham og gå tur med ham, og da vores sidste hund var kæmpestor, er det en virkelig ny og dejlig erfaring for os. Og så er han så artig! Han har intet ødelagt i vores hus, til træning er han underviserens yndling og alene-hjemme-træningen går også over al forventning. Han kan godt have lidt travlt med at spæne rundt i haven og gø ad forbipasserende, men det er også det eneste. Det er også dejligt, at han nu er ved at have en alder, hvor han kan gå lidt længere ture, og hver morgen går jeg ned på en mark i nærheden, hvor der er et hav af hunde, som Indy kan lege med. Og heller ikke der er der nogle problemer. Han leger godt med alle og er super sund i sit hoved, så han lynhurtigt kan "læse" de andre hunde og fornemme, hvordan de skal tackles - hvilket jo er en fantastisk egenskab for en hanhund." 

 • 22.08.15: Mini-Ineke som globetrotter

  Søde Ineke, som nu hedder MINI, har ligesom sine søskende udviklet sig rigtig godt og stor-trives sammen med sin familie.

  Mini-Ineke har lige været på en lang campingferie, både herhjemme og i Tyskland og Holland sammen med familien, så hun er nu fuldt uddannet camping-hund !
  Hør blot her hvad Mini fortæller : 

  "Ferien gik til Fyn (der snakker de jo dansk, så de hunde der var på campingpladsen kunne jeg jo godt forstå),men så kom vi til både Tyskland og senere Holland, og det fatter jeg ikke en meter  af, men jeg klarede mig alligevel. Alle mine mennesker var gode til at passe på mig. Alligevel lykkedes dig mig at slippe ud af teltet, men kun én gang. Jeg blev dog lige uden for, bare for at vise dem, at jeg var dygtig -vuf vuf

  Men nu har jeg lært hvordan det er at være på ferie. Så jeg har lært at opføre mig ordentligt i buret i bilen (gab - det kan være kedeligt, men så kan jeg jo bare sove, så jeg er klar til at lege når vi stopper). Jeg har kørt i Metro, har også taget bådrundfarten i Amsterdam og lidt sporvogn. Det mest spændende var godt nok den der mærkelige trappe, som flyttede sig - de kaldte det en rulletrappe. Først havde jeg ikke lyst til at gå ind på den, men så hjalp Mette mig og drejede mig, så jeg kunne stå på ét trin, men så gloede jeg jo bare lige ind i væggen - kedeligt. Næste gang var jeg mere modig og så stod jeg på 2 trin, så jeg kunne se hvad der dukkede op for enden af trappen - det var spændende. Og tænk jer, jeg behøvede slet ikke selv at bruge mine ben, jeg kunne bare stå helt stille.
  Så jeg synes at jeg kan sige, at jeg nu er uddannet campinghund -VOV- og jeg er god til det."

  Billederne af Mini er lidt fortegnede - men klik på dem : så bliver de fine !

   

 • 21.08.15: Frida Ileiza's liv på Samsø

  Også fra Frida Ileiza's familie på Samsø har vi modtaget dejlige billeder og mails om Fridas liv og gøren. 

  Og Frida har nok at se til : hver dag skal vinmarken inspiceres - række op og række ned - og måske skal man også lige smage på et par druer.
  Desuden skal der holdes vagt og orden på gårdspladsen. For slet ikke at tale om at nå sine middagshvil.
  Ja, det er ikke mærkeligt, hvis en lille hund på nu 5 måneder sover dybt og godt om natten.... 

 • 20.08.15: 5 måneder gamle Inka

  Nu er I-hvalpene blevet 5 måneder gamle, Fra Finland har vi fået disse billeder af Inka. Hun stortrives i sit liv sammen med sin familie og bedstevennen Chili. 
  At Inka samtidig fortsat er smuk og dejlig fremgår vist af billederne !

  Sammen med sin ejer Kukka træner Inka i at vise sig frem på udstillinger. Hun er blevet rigtig dygtig til det, og nu går det snart løs med de seriøse konkurrencer.  

  Og når Inka 'holder fri', er der sandelig også gang i hende. Se bare her, hvordan det går til, når en schapendoes "goes wild and muddy" !!!

 • 25.07.15: 4 måneder gamle hvalpe : Itsibitsi Asta og Irina Siska
 • 22.07.15: Nyt fra Inka i Finland

  Vi har fået mange dejlige mails og fotos fra Inka og hendes finske familie, som består af Kukka og Markus, samt deres 11 år gamle basenji Chili, som nu er Inkas bedste ven.
  Det er meget inspirerende læsning, så her får I lidt af det :

  Først fra dagen efter hjemkomsten til Helsinki (16/5) :
  'Chili really loved the bisquit-thingy gift from Tjano's owners. It really helped our work to built the connection between Chili and Inka. Now they are just fine both! Chili is sleeping on the sofa and Inka is sleeping on the floor next the sofa. Inka did already pull Chili's tail! She really seemed very hesitating when pulling the tail but I saw she really couldn't resist it! :D She is so funny!' 

  Og 3 dage efter hjemkomsten (19/5) :
  'Also she is amazingly quick learner! I haven't used a dog clicker before, but it really seems worth it! Inka is quite good at coming up when called, she is very good in making eye-contact, she can sit, she can touch a head of special target stick with her nose and also follow the stick a bit! Also I really didn't teach her to sit calm and quiet behind the dog gate (between our bedroom and living room) but that's what she started to do after she learned to make eyecontact. She just sits quietly and stares at me until I open the gate for her..

  And no, I didn't plan to teach so much for her so quickly, but she really seems to like it and she learns so easily.. Inka is very patient and she have amazing ability to concentrate on learning!'

  En uge senere (26/5) :
  'We are all fine! Last Friday we were on the puppycourse and Inka was really good. Maybe even the best behaving puppy from total of 4 puppies. There was a small poodle puppy who was about to explode from all the excitement and her/his human seemed like she would have a mental meltdown.. I was so happy that Inka is so calm and stable!'

  Fra 1/7, hvor Kukka er ved at lære Inka at blive en svampe-finder-hund !!!
  'Just wanted to send some greetings: Inka is an incredibly fast learner! Just teached her to bark when I say "woof" for her and she got it in less than 2 mins :D We are teaching her to bark because we have been training her to find mushrooms. Still a long way to go, but she can already find mushrooms hidden in our home. She should also learn to sit and bark once when she finds them, hehe!

  Yesterday we also went to an agilitycourse for puppies. The instructor was amazed that Inka is only 3 mths but knows so much and behaves very well! And we had so much fun! '

  Fra 21/7, dvs 4 måneder gammel :
  'We are all fine! Inka is already over 10 kg and next week it will be Chili that is called "the little doggie" in our house as Inka will outgrow her.
  We love all the walks in forests where Inka can run freely. She really loves it too and prefers forest for boring flat meadows we go more often. Yesterday in the forest nearby Inka was also eating blueberries straight from the bushes, oh it was so cute! Later we wen't to a dog park too and there Inka was playing very well with all other dogs (5 total).'

  Hvis I fremover selv vil følge Inka i hendes finske hjem hos Kukka, Markus og Chili kan I gøre det på den hjemmeside, som Kukka har lavet - klik her 
  Den er virkelig god. men på ganske uforståelig finsk :-) så kopier teksten ind i google translate - og det giver mere mening.

   

   

   

   

 • 30.05.15: 10 uger gamle Irina på schapendoes klubweekend

  Irina, som nu hedder Siska, besøgte sammen med sin familie schapendoesklubben i Hasmark. Det var så dejligt at gense både hende og familien. Mor Gwenny og Irina 'krøllede helt sammen' i gensidig gensynsglæde.
  Bagefter mødte Irina en rigtig legekammerat : den næsten jævnaldrende bordercolliehvalp Viggo. De to kunne sandelig have sjov og ballade med hinanden ! 

 • 28.05.15: Så er I-hvalpene 10 uger gamle

  Her er dejlige fotos, som vi har fået tilsendt fra I-hvalpenes nye hjem. Som det fremgår stortrives alle - både Ileiza, som nu hedder Frække Frida, og Itsibitsi, som er blevet omdøbt til Asta, samt hanhvalpen dejlige Isak Indy. 
  Se nærmere på billedteksten ved de enkelte fotos. 

 • 15.05.15: Afrejse fra 'fødehjemmet'

  Så kom den store dag - for både I-hvalpene, mor Gwenny og os mennesker - hvor vi skulle tage afsked med hinanden, så hvalpene kunne rejse hjemmefra til deres nye familier.
  Det er på én gang så vemodigt, og samtidig så fyldt med glæde, når man ved, at alle hvalpe har fået rigtig dejlige hjem og familier.
  Vi ønsker alle en skøn fremtid sammen ! 

 • 13.05.15: 8 uger gamle hvalpe

  Så er det liiige før, hvalpene flytter hjemmefra. Og den første hvalpekøber ankom fra Finland og var med til dejlig hvalpeleg i køkkenet.

 • 29.04.15: 6 uger gamle - Hvalpene på flere oplevelser

  Oplevelserne er mange, når man er hvalpe i kennel Jungdoes. Se blot her : "bjerg-nedstigning" for første gang - og bror Indy viser vej !

 • 29.04.15: Gwenny og hvalpene i haven

  Mor Gwenny passer godt på sin hvalpeflok, også når de leger i haven. Og samtidig får hun vist dem mange nye ting og opdraget på dem.

 • 29.04.15: Hvalpeleg : Ileiza og Inka - 6 uger gamle
 • 29.04.15: Hvalpeleg : Irina og Itsibitsi - 6 uger gamle
 • 29.04.15: Hvalpeleg : Isak Indy og Ineke - 6 uger gamle
 • 20.04.15: På græs med Gwenny og Cleo

  5 uger gamle : Alle hvalpe er fyldt med gå-på-mod og opdagelses-lyst, og de nyder at lege i haven med både mor Gwenny og hinanden.

 • 19.04.15: Ud i forårshaven

  Så kom det skønneste forårsvejr, og hvalpene blev lukket på græs.....

  Dét nød de i fulde drag.

 • 16.04.15: 4 uger gamle
 • 12.04.15: En større verden

  En større verden har åbnet sig : Nu kan hvalpene selv komme ud af kassen, så der er blevet mere at udforske.
  Ovenikøbet er 'man' vist også begyndt at fundere over, hvordan man kan komme helt ud af hvalpegården - se det sidste billede !

 • 10.04.15: På benene

  Nu er hvalpene ved at komme på benene, så der kan komme gang i hvalpelegen.

 • 09.04.15: Portrætter 3 uger gamle
 • 02.04.15: 2 uger gamle

  Så er det bare med at komme på benene - og vrimle - når mælkebaren åbner !
  Se selv her

  Og også mor Gwenny får room-service !

 • 30.03.15: 11 dage gamle

  Hvalpene har det skønt, og det samme har Gwenny. Det er ren idyl i hvalpekassen.

 • 26.03.15: 1 uge gamle

  Dejlige hvalpe-tøser som stortrives !

 • 23.03.15: Nu med navne !

  Vi har nu fundet navnene til vores hvalpe.

  De 5 søde tøser hedder :

  Jungdoes Inka de Licht
  Jungdoes Irina de Licht
  Jungdoes Ineke de Licht
  Jungdoes Ileiza de Licht
  Jungdoes Itsibitsi de Licht

  Og hele kuldets dejligste dreng hedder :

  Jungdoes Isak Indy de Licht 

  Som I måske kan se på fotoet, har vi i øvrigt for første gang fået brunbrogede hvalpe i vores opdræt (2 af tæverne).

 • 19.03.15: Fødsel af I-kuldet

  Vores Gwenny har født 6 dejlige hvalpe - 5 tæver og 1 han. Fødselen gik rigtig godt, og alle hvalpe trives. Gwenny er som sidst en super-mor, der elsker at tage sig af sine hvalpe.

Bjarne Mikkelsen og Lykke Kruse · Kystvej 6, Lundeborg · 5874 Hesselager
Tlf +45 21 13 17 10 · +45 21 41 15 23 · jungdoes@mail.dk
Senest opdateret: 10. oktober 2019